Memur ‘un Gözü Bu Haftada! Kritik Toplantıda Zam Kararı Alınacak mı?

 6’ncı dönem toplu sözleşme dönemi bu hafta son kez toplanacak. Memurların merakla bekledikleri bu kritik haftada zam oranı masaya yatırılacak. Toplantıdan zam kararı çıktığı takdirde karar 22 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. Hükümet 2022 yılında ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı teklif etti.

Zam oranı ağustos sonu belli olacak

Sendikalar hükümetin teklifini kabul etmedi. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak talepler belirlemiş ve hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, “Genele dair konfederasyonlar süreci yürütüyor bir de 11 hizmet kolunun her sendikanın toplu pazarlık beklentilerini tekliflerini müzakere ediyorlar. Toplu sözleşme ile ilgili uzlaşma olup olmayacağının belirleneceği gün 22 Ağustos. Hem de geneliyle ilgili müzakerelerin biteceği gün.” ifadesinde bulundu.

Exit mobile version