Gündem

Memur ve memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak?

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, 2024 yılının ilk 6 ayında hak ettikleri yüzde 49,25 oranındaki zamdan sonra enflasyon farklarını bekliyor. Ancak, her ayın 15’inden itibaren işleyen maaşlarda oluşan 14 günlük boşluk nedeniyle enflasyon farklarının ödenmesi gündemde.

İşte memur ve memur emeklilerinin maaş farklarına dair detaylar:

Ocak ayının 14 gününe ilişkin fark ödemesi bekleniyor

Memur ve memur emeklilerinin maaşları her ayın 15’inden itibaren işlemeye başlıyor. Ocak ayında 14 gün süren zam işleyişinden kaynaklanan fark ödemesi, 15 Ocak’ta gerçekleşebilir. Eğer bu tarihte gerçekleşmezse, enflasyon farklarının ilerleyen günlerde ödenmesi bekleniyor.

Ocak ve temmuz aylarında oluşan farklar için ödeme günü belirleniyor

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında zam oranlarına bağlı olarak oluşan farklar, belirli bir ödeme gününe tabi tutuluyor. Memur ve memur emeklileri, bu ödemelerini banka, PTT şubeleri veya ATM’lerinden çekebiliyorlar.

Emekli memurlar seyyanen zam talebinde bulunuyor

Geçen Temmuz ayında çalışan memurlara yapılan seyyanen zamdan yararlanamayan emekli memurlar, maaş farklarının açılması talebinde bulunuyor. Meclis’e gelmesi beklenen düzenleme ile emekli memurların da seyyanen zamdan yararlanma ihtimali göz önünde bulunduruluyor. Maaşlarda oransal düzeltmelerin gerçekleşmesi bekleniyor.