Merak ile beklenen Torba Yasa Teklifi Meclis’e sunuldu! Öğrencilere af hakkı, memurlara maaş artışı ve geçiş ihlallerine ceza affı…

Bir süredir çalışmaları süren Torba Yasa Teklifi, dün itibari ile Meclis’e sunuldu. Hazırlanan Yasa Teklifi’nin hangi konu başlıklarını kapsadığı merak konusu olmuşken, ilgili teklif kapsamında Meclis’e 57 maddenin sunulduğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre teklif kapsamında, milyonlarca vatandaş tarafından merak ile beklenen 3600 ek gösterge düzenlemelerinin de değerlendirilmeye alındığı öğrenildi.

57 Maddelik Teklif Sunuldu!

Sene başından bu yana pek çok farklı konu başlığı altında düzenleme çalışmaları yürüten devlet kurumları, ilgili düzenleme çalışmalarını tamamlayarak Meclis’e bir Torba Yasa Teklifi sundu. Sunulun teklif kapsamında 57 maddenin onay beklediği ve ilgili maddelerden birinin de 3600 ek göstergeyi içerdiği öğrenildi.

3600 Ek Gösterge Sonunda Meclis’te!

Memurlar ve memur emeklileri arasında oluşan maaş farkının ortadan kalkmasını amaçlayan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları, geçtiğimiz haftalarda sonlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in önderliğinde yürütülen çalışmaların tamamlanması sonucunda Torba Yasa Teklifi’ne dahil edilen ek göstergenin, ikramiye ve maaş artışı sağlayacağı bilgisi kaydedildi.

Öğrenci Affı ve Geçiş İhlali Yasası!

Torba Yasa Teklifi kapsamında Meclis’e sunulan maddelerden birinin öğrenci affına ilişkin olduğu öğrenildi. Buna göre teklifin kabul edilmesi durumunda yükseköğrenimine terör ilişiği dışında bir sebepten ötürü ara vermek zorunda kalmış olan tüm vatandaşlar, yaşlarına bakılmaksızın eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilecek.

Torba Yasa Teklifi kapsamında Meclis’e sunulan bir diğer maddenin de otoyollarda geçiş ihlali yapan vatandaşları kapsadığı bildirildi. Buna göre teklifin onaylanması durumunda geçiş ihlali yapan vatandaşlar, ceza ödemesinden muaf tutulacak. Ancak bu muafiyet ilgili ödemeyi 15 gün içerisinde yapan vatandaşları kapsayacak. 15 günü aşan ödemelerde ise vatandaşlara ilgili geçiş tutarı kadar ceza ödemesi yaptırımı uygulanacak.

Exit mobile version