Merkez Bankası bankada parası olanlara müjdeyi verdi!

Bankada parası olanları yakından ilgilendirecek bir açıklama geldi. Merkez bankası yeni kararı açıklayarak FAST sisteminin değiştiğini belirtti. Merkez Bankası tarafından 'FAST sisteminin yenilikçi teknolojilerle şeffaf, güvenli ve hızlı bir ödeme yöntemi olarak hizmet vermesi amaçlanıyor' açıklamaları geldi. Detaylar haberimizde…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ödemeler alanında FAST sistemiyle birlikte sunduğu yenilikçi teknolojilerin inovasyon rekabeti teşvik ederek yeni iş alanlarının önünün açılacağını belirtti. Bununla birlikte kullanıcıların finansal durumlarını kolaylıkla yönetebilmelerine olanak tanıdı. Kullanıcıların günlük hayatlarında kolaylık sağlayarak güvenilir, şeffaf ve hızlı bir ödeme yöntemi olarak hizmet verilmesinin planlandığını söyledi.

Merkez Bankasından Şu Şekilde Açıklamalar Yapıldı

FAST Ödeme İste Katman Servisi devreye alınmıştır. Alacaklının borçludan FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) ödemesi talep etmesine imkân sağlayan FAST Ödeme İste Katman Servisi kullanıma açılmıştır.

İlk etapta kişiden kişiye ödemeler için üretime alınan katman servis, iki kişi arasında ödemenin alacaklı tarafından başlatılması için haberleşme ve onay mekanizması hizmeti sunarak para transferinin başlatılmasını sağlamaktadır.

Ödeme İste Katman Servisi kişiden kişiye ödemelere ilave olarak çeşitli iş modelleriyle birlikte çalışabilir bir tasarıma sahiptir.

Ödeme İste Katman Servisinin ilerleyen fazlarda e-ticaret ödemeleri, e-talimat ödemeleri ve kurumsal fatura ödemeleri gibi çeşitli kullanım alanlarıyla ödemeler ekosisteminde birçok alanda katma değer oluşturacağı değerlendirilmektedir.

 FAST Sisteminin Sunduğu Yenilikler

İlerleyen fazlarda Ödeme İste Katman Servisi e-talimat ödemeleri, e-ticaret ödemeleri, kurumsal fatura ödemeleri gibi farklı kullanım alanlarıyla ödemeler ekosisteminde yer alan birden fazla alanda katma değer oluşturacağı belirtilmektedir.

Nakit ve kartlara alternatif olarak geliştirilen ödeme yöntemi olarak kullanılan FAST Sistemi ödemeler ekosisteminin ihtiyaçlarına karşılık olacak şekilde üretime alınmıştır. Üretime alındığı günden bu zamana kadar artan işlem hacmi Ocak ayında ortalama olarak 11 milyon civarında izlenmiştir.

FAST Sisteminin kullanıcıların finansal planlamalarını kolayca yöneterek günlük hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflemektedir. FAST Sistemi katman servisleri ile beraber sunduğu yenilenen teknolojilerle inovasyon ve rekabeti teşvik edip yeni iş modellerinin önünün açacağını belirtti.  Güvenli, hızlı ve şeffaf bir ödeme yöntemi olarak ödemeler alanında da kolaylık sağlanacağı bildirildi.

Exit mobile version