Merkez bankası çalışanı başkanın babası tarafından işten çıkarıldı!

Merkez Bankası’nda çalışan Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu. Bozkurt, Erol Erkan’ın bankada gayri resmi bir şekilde yönetici olarak görevlendirildiğini, personel işlemlerine müdahil olduğunu ve kendisine mobbing uyguladığını iddia etti.

Bozkurt’un dilekçesinde, Erol Erkan’ın bankada odası, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini belirtti. Ayrıca, Erol Erkan’ın banka içinde gayri resmi bir şekilde yönetici pozisyonunda olduğu ve personelin işe alınması, çıkarılması ve tayin gibi konularda yetkilendirildiği ifade edildi.

“Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik”

Büşra Bozkurt, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Erol Bey’e, ‘Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir’ dedim. Erol Bey sinirlendi ve yüksek sesle, ‘Bunu söyleyen elemana çalışmıyor gözüyle bakarım. Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu. Seni çalıştığın yerde oturtturmayacağım’ diye tehdit etti.”

Bozkurt, olayın ardından işten çıkarıldığını belirterek, destek hizmetleri müdürü ile yaptığı görüşmede “talimatın babadan geldiğini” öğrendiğini ifade etti. Ayrıca, Erol Erkan’ın Başkan Erkan ABD’de bile makam aracıyla bankaya gidip teftiş yaptığı iddiası dilekçede yer aldı.

Büşra Bozkurt, dilekçesinde Erol Erkan’ın banka içindeki yetkilerini kullanarak başkalarına mobbing uyguladığını ve bankanın imkanlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını savundu.

Exit mobile version