Merkez Bankası Kararını Açıkladı! Altın Sabit Kaldı!

Altın fiyatları gündemden düşmüyor. Merkez Bankası’nın dün açıkladığı faiz kararı dört gözle bekleniyordu. Uzman isimler tarafından yapılan açıklamalara göre alınacak olan faiz kararı altın ve döviz fiyatlarında çok ciddi kırılmalara sebep olabilir denilmişti. Peki Altın haftanın son işlem gününe kaç TL ‘den giriş yaptı? İşte 21 Ocak gram altın, çeyrek altın, yarım atın ve cumhuriyet altın fiyatlarında son durum…

Altın Fiyatlarında Bugün!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merakla beklenen faiz kararına ilişkin ortaya atılan iddialara göre açıklanacak karar çok ciddi kırılmalara sebep olur denilmişti, ancak öyle olmadı. Merkez Bankası, aldıkları kararı şu ifadeyle duyurdu: “Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.” Merkez Bankası aldıkları bu kararı salgın, Salgında yeni varyantlar ve artan jeopolitik riskler, küresel iktisadi faaliyet emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve taşımacılık maliyetlerindeki artış gibi sebeplerden dolayı olduğunu ifade etti. Merkez Bankasının aldığı bu kararın ardından altın şu şekilde güncellendi;

Gram altın, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası 21 Ocak haftanın son işlem gününde 794,12 TL ‘den alınırken 794,26 TL’den satılıyor.

Çeyrek altın faiz fiyatlarına sabit kalınması kararının ardından anlık verilere göre 1.290,00  TL alış, 1.311,00 TL satış fiyatı bulunuyor.

Yarım altın ise 21 Ocak haftanın son işlem gününde yapılan açıklamaya göre almak  isteyenler için anlık fiyatı 2.581,00 TL, satmak isteyenler için 2.622,00 TL olarak belirlendi.

Cumhuriyet altın ise Merkez Bankası kararının ardından 21 Ocak anlık verilere göre %0.56 yükselerek alış fiyatı an itibariyle 5.162,00 TL satış fiyatı ise 5.225,00 TL olarak güncellendi.

Exit mobile version