Merkez Bankası’ndan döviz kuru açıklaması geldi! Dolar ve euro kuru tekrar…

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kabine toplantısında, TL’yi özendirici kararlar alınmıştı. Bu kapsamda Merkez Bankası’nın hafta içi her gün, saat 11:00 itibari ile döviz kurlarının sabit fiyatlarını, vatandaşlar ile paylaşacağı duyurulmuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 28 Aralık Salı gününde geçerli olacak olan, döviz kuru fiyatlarını açıkladı. Bu açıklamadan sonra vatandaşlar, hafta başında ve geçtiğimiz haftanın sonunda açıklanan döviz kuru fiyatlarını karşılaştırmaya başladı. Vatandaşlar döviz kuru fiyatlarının, tekrar yükselmeye başlayacağı konusunda endişeli!

Merkez Bankası’ndan 28 Aralık Salı Tarihli Dolar Kuru Fiyat Açıklaması!

Geride bıraktığımız haftalar içerisinde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında, açıklanan kararlar vatandaşların şaşırmasına sebep olmuştu. Daha öncesinde yükselen dövizi düşürmek amacı ile Merkez Bankası’nın müdahalede bulunması kararı alınmış olmasına rağmen, son kabine toplantısında bu karardan farklı bir karar alınmıştı. Kabine toplantısında alınan karara göre Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatlar doğrultusunda TL’yi özendirici adımlar atılacak ve Merkez Bankası bu karar doğrultusunda her gün saat 11:00 itibari ile döviz kuru fiyatlarını açıklayacaktı.

Alınan karar sonrasında Merkez Bankası 28 Aralık Salı gününde geçerli olacak döviz kuru fiyatlarını, saat 11:00 itibari ile açıkladı. Merkez Bankası’nın açıklamasına göre dolar kuru alış fiyatı 11,8966 TL, satış fiyatı ise 11,918 TL olarak duyuruldu!

Merkez Bankası’ndan Günlük Euro Kuru Fiyat Açıklaması!

Merkez Bankası saat 11:00 itibari ile diğer 21 kur hakkında olduğu gibi euro kuru hakkında da açıklamada bulundur. Merkez Bankası’nın 28 Aralık Salı tarihli açıklamasına göre euro kurunun alış fiyatı, 13,4634 TL olarak belirlendi. Açıklamada euro kurunun satış fiyatının, 13,4877 TL olduğu belirtildi.

Döviz Kurunun Hafta Başı ile Kıyaslanması!

Milyonlarca vatandaş, geride bıraktığımız haftalarda olduğu gibi bu haftalarda da dövizin tekrar yüksek seviyelerde seyretmesinden oldukça endişe duymaya başladı. Bu neden ile Merkez Bankası tarafından her gün açıklanan kur fiyatlarını, bir önce ki gün ile kıyaslayan vatandaş, bu şekilde kurların yükselip yükselmeyeceği konusunda tahminlerde bulunmaya çalıştı.

27 Aralık Pazartesi günü doları alış fiyatı 11,4373 TL, euro kurunun alış fiyatı ise 12,9579 TL olarak açıklanmıştı.

Exit mobile version