Meslek liseleri açıldı! Bütün öğrenciler için yüz yüze eğitim ne zaman?

Corona virüsü salgını sonrası uzaktan eğitim gören meslek liseliler için okullar bugün açıldı. Vatandaşlar ve öğrenciler tarafından tüm sınıflar için yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Türkiye’de ilk kez 11 Mart’ta tespit edilen corona virüsü sonrası milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime geçmişti. 2020-2021 eğitim öğretim yılına da öğrenciler uzaktan eğitime başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçileceği bildirilmişti. Bu kapsamda meslek liseli öğrenciler bugün okullara geri döndüler. Şimdi vatandaşlar ve veliler tarafından bütün öğrenciler için yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

9.sınıflar evlerine geri gönderildi

Bugün Uygulamalı eğitim yapacak olan 10, 11 ve 12’nci sınıflar ders başı yaparken, henüz alan dersi seçmeyen 9’uncu sınıf öğrencileri ise evlerine geri gönderildi. Uygulamalı eğitim yapacak olan 10, 11 ve 12’nci sınıflar ders başı yaparken, henüz alan dersi seçmeyen 9’uncu sınıf öğrencileri ise evlerine geri gönderildi.

Bütün öğrenciler için okullar me zaman açılacak?

Bütün öğrenciler için okulların ne zaman açılacağına ilişkin resmi açıklama henüz yapılmadı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha önce yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitimde diğer sınıflar ile ilgili değerlendirmelerin birkaç hafta sonra yapılacağını, vaka sayısının seyrine göre yüz yüze eğitime geçeceğini ifade etmişti.

Exit mobile version