Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın beyin ameliyatı sonrasında yaşamını yitirdiği iddiaları sosyal medya da ses getirdi. Vatandaşlar internet sayfalarında “Mesut Yılmaz öldü mü?” araştırmaları yaparken, Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak Yılmaz’ın sağlık durumu hakkında açıklamada bulundu. Haberlerin gerçek dışı olduğunu duyuran Albayrak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz’ın vefat ettiğine dair haberler gerçek dışıdır.” İfadelerini kullandı.
İyileşme süreci devam ediyor
Yurt Gazetesi yazarı İsmet Orhan, “Her şeye rağmen, medeni duruşu vardı… Cumhuriyet değerlerine saygılıydı… Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın sağlığından umut kesildiğini öğrendim doktorlarından…” açıklamalarına karşılık veren, Eski ANAP Genel Başkanı ve Milletvekili Nesrin Nas, da Yılmaz’ ” Umut falan kesilmedi. Ağır operasyon sonrası iyileşme süreci devam ediyor. Mesut Bey dirençlidir. Bunu da atlatacaktır” dedi.
Son olarak, Berna Yılmaz eşi Mesut Yılmaz’ın sağlık durumuna ilişkin olarak, CNNTÜRK’E yaptığı açıklama yaptı. Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun bakımda değil, tedavisi sürüyor” ifadelerini kullandı.
MESUT YILMAZ KİMDİR?
72 yaşındaki Mesut Yılmaz, Anavatan Partisi kurucu üyeleri arasında yer almıştı. İlk defa 1983 Türkiye genel seçimlerinde ANAP Rize milletvekili olarak meclise giren Yılmaz, 1986 ve 1990 yılları arasında Turgut Özal tarafından kurulan hükümetlerde Dışişleri Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi. ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut’un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçilerek başbakan olan Mesut Yılmaz, 1995 Türkiye genel seçimlerinin ardından kurulan koalisyon hükümetinde tekrar başbakan olarak görevlendirildi. 1997-1999 yılları arasında da başbakan olarak görev yaptı. 2000-2002 arasında DSP-MHP-ANAP koalisyonunda devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak yer aldı. Partisi 2002 seçimlerinde meclise giremeyince istifa etti. 2007 genel seçimlerinde Rize’den bağımsız milletvekili olarak meclise girdi. 15 Ocak 2009-2011 yılları arasında ANAP ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesi sonucu kurulan Demokrat Parti’de siyasi yaşamına devam etti. 2004 yılında Yüce Divan’da yargılandı. Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan’da yargılanan ilk başbakan oldu.