Meta Facebook mesajlarını Netflix’le paylaştı iddiası!

Meta’nın, Facebook ve Instagram kullanıcılarının özel mesajlarını Netflix ile paylaştığı iddiası, sosyal medyada büyük tepki yarattı. Fox Business’in haberine göre, ABD’de iki kişinin Meta’ya açtığı davada, şirketin yaklaşık 10 yıldır Netflix’e özel mesajlara erişim izni verdiği öne sürülüyor.

Dava belgeleri tepkilere neden oldu

Fox Business tarafından ortaya çıkarılan dava belgelerinde, Meta’nın Netflix ile yaptığı anlaşmanın detayları yer alıyor. İddiaya göre, anlaşma kapsamında Facebook ve Instagram kullanıcılarının özel mesajları Netflix’e aktarılıyor. Bu durum, kullanıcıların özel hayatlarının ihlal edildiği gerekçesiyle tepkilere neden oldu.

Elon Musk da tepkili

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk da konuya ilişkin Twitter’da bir paylaşımda bulundu. Musk, “Meta’nın kullanıcılarının özel mesajlarını Netflix’e satması şok edici” ifadelerini kullandı.

Meta: Özel mesajlar paylaşılmadı

Meta’nın İletişim Direktörü Andy Stone ise iddiaları yalanladı. Stone, yaptığı açıklamada, Netflix ile yapılan anlaşmanın, kullanıcıların izledikleri yapımları doğrudan Netflix uygulaması üzerinden Facebook arkadaşlarıyla paylaşmalarına olanak sağladığını ve bu tür anlaşmaların sektörde yaygın olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

Exit mobile version