Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Meteoeoloji’den Ege Bölgesi hava durumu açıklaması! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 18 Ocak hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi’nde Kütahya’da hafif kar yağışı bekleniyor. Öte yandan bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu olacak.

Ege Bölgesi’nin kıyı ve güney kesimlerinde hafif, iç ve kuzey kesimlerinde orta, yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma ve zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, sabah ilk saatlerde Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, -2°C
Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 4°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

İZMİR °C, 6°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

KÜTAHYA °C, -3°C
Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı