Meteoroloji 5 il için sel uyarısında bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 il için sel uyarısında bulundu. Şiddetli sağanak yağışların olacağını belirten Meteoroloji, 5 günlük (24-28 Temmuz 2021) hava durumu raporunu yayınladı. Yapılan hava durumu tahminlerine göre bugünden itibaren bazı bölgelerde sağanak yağış hakim olacak. İşte, illere ve bölgelere göre 5 günlük hava durumu tahminleri…

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Denizli’nin güney, Muğla’nın iç, Antalya’nın iç batı kesimleri, Osmaniye ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun’un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:

Kuzeydoğu kesimlerde biraz aretacağı, İç Ege’de biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile yarın zamanla Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde İzmir, Manisa ve Malatya çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların Samsun’un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), zamanla Rize ve Artvin’in kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın zamanla İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE 22°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 22°C, 29°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 18°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ 20°C, 28°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Az bulutlu ve açık ,iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Denizli’nin güney, Muğla’nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde İzmir ve Manisa çevrelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İZMİR 25°C, 34°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA 15°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 22°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA 21°C, 35°C
Az bulutlu ve açık, yarın zamanla parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde Osmaniye ve Hatay kıyılarının, yarın öğle saatlerinden sonra Antalya’nın iç batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 26°C, 36°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA 27°C, 36°C
Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra iç batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BURDUR 19°C, 34°C
Parçalı bulutlu

HATAY 25°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde kıyıları yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 17°C, 30°C
Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR 16°C, 28°C
Parçalı bulutlu

KONYA 19°C, 29°C
Az bulutlu ve açık

SİVAS 14°C, 26°C
Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bolu, Zonguldak ve Karabük, yarın öğle saatlerinden itibaren Bartın, Kastamonu kıyıları ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 15°C, 25°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 18°C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP 22°C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 19°C, 26°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile yarın bölge genelinin yerel olamk üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun’un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA 17°C, 29°C
Parçalı bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BAYBURT 13°C, 28°C
Parçalı bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 22°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 22°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Ardahan ile yarın zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşşam saatlerinde Malatya çevrelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ERZURUM 13°C, 29°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 14°C, 28°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 18°C, 34°C
Az bulutlu ve açık

VAN 16°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN 25°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR 24°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 22°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 24°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Parçalı bulutlu, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi orta.

EGE

Az bulutlu, kuzeyi yer yer parçalı bulutlu ; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, güneyinde yer yer 3,0m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı kuzeybatıdan, zamanla güneybatıdan, batısında gece saatleri ile yarın sabah saatlerinde kuzeydoğudan; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, gece saatleri ile yarın sabah saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yer yer 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi.

Exit mobile version