Meteoroloji'den Ege Bölgesi hava durumu açıklaması! 26 Ekim İzmir, Muğla, Manisa, Denizli'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 26 Ekim hava durumu raporu paylaşıldı. Vatandaşlar tarafından plan yapmadan önce ‘Hafta sonu hava nasıl olacak?’ sorusu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Alınan verilere göre Ege bölgesinde 26 Ekim Cumartesi günü havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.  Kuzey’de Kuzey-kuzeydoğu yönlerden, Güney’de Kuzey-kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli esecek.

İzmir’de hava bugün açık ve az bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı ise 24 dereceyi gösterecek. 

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Sakarya, Karabük, Amasya, Tokat ve Erzincan çevreleri ile İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey, Kırklareli’nin doğu kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olması bekleniyor. Marmara, İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

YURT GENELİNDE YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DENİZLİ °C, 26°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 24°C

Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli

MUĞLA °C, 26°C

Az bulutlu ve açık

Exit mobile version