Meteoroloji'den Ege bölgesi hava durumu açıklaması! İzmir, Denizli, Muğla, Aydın, Manisa'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 18 Ekim hava durumu raporu paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege bölgesi‘nda hava genel olarak parçalı bulutlu geçecek. Öte yandan İzmir’in doğusu ile Manisa ve Balıkesir’de öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklığında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. İzmir’de bugün hava sıcaklığı 26 dereceyi gösterecek. 

EGE BÖLGESİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Manisa, Balıkesir ilinin güneydoğusu ile İzmir’in doğusu sağanak ve yerel gökürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde kıyı kesimler puslu, Çanakkale ve Balıkesir’in iç kesimleri yer yer sisli geçecek.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Sakarya, Bilecik, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Sivas, Muş, Ağrı, Erzurum çavreleri, Bursa’nın doğu ilçeleri, Kayseri’nin doğu ilçeleri ve Kahramanmaraş’ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Sinop ve Samsun çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli, zamanla güney ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyıları sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 26°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 25°C

Parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli

MANİSA °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 23°C

Parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli

Exit mobile version