Gündem

Meteoroloji'den Ege hava durumu açıklaması! 14 Aralık İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Meteorolojiden alınan verilere göre 14 Aralık Cumartesi günü Ege Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde İzmir’in batı, Aydın’ın kıyı kesimleri ile Muğla çevrelerinde kuvvetli yağış olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 17°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

AYDIN °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

UŞAK °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA °C, 11°C

Gök gürültülü sağanak yağmur

KÜTAHYA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Rüzgâr: Güney ve güneybatı, zamanla güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yer yer 9 (90 km/sa) gece 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyi 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, yer yer 5,0m gece 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağışta zayıf.

YURT GENELİNDE HAVA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Kastamonu, Kütahya, Afyonkarahisar’ın kuzeyi, Konya’nın güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Isparta’nın güneyi ve Burdur’un doğusunda kuvvetli, Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güney Ege kıyıları ile Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Ege, Batı Akdeniz ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli, Ege ile Batı Akdeniz’de fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması ağaç devrilmesi, baca ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın