Meteoroloji'den Ege'ye sağanak yağış uyarısı! 3 Aralık Aralık İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Aralık hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı bulutlu, kuzey kesimler parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzeyden başlayarak yağışlı geçecek.

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre İzmir, Manisa ve Kütahya‘da gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı havanın etkisini göstereceği tahmin ediliyor. 

Ege Bölgesi’nde hava sıcaklıkları 3-4 derece artacak.

Rüzgar güney-güneybatı yönlerden hafif, akşam saatlerinde kuzey yönlerden kuvvetli esecek.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara’nın kuzeyi, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin, akşam saatlerinden sonra Marmara, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE’DE HAVA DURUMU

Parçalı, zamanla Kuzey Ege çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 14°C

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

DENİZLİ °C, 17°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 18°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA °C, 16°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

AYDIN  °C, 13°C

Parçalı bulutlu

UŞAK  °C, 7°C

Parçalı bulutlu

KÜTAHYA  °C, 8°C

Gece saatlerinden itibaren yağışlı

MUĞLA  °C, 11°C

Az bulutlu

Exit mobile version