Meteoroloji'den hava durumu uyarısı 20 Temmuz! Bugün hava nasıl olacak?

Yaz devam ederken ülkeyi etkisi altına alan yağmur özellikle İstanbul’da hayatın durmasına sebep oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanmak istemeyen vatandaşlar, hava durumuna dair detayları merak etmeye başladı. Yağmur batı kesimlerde etkisini tamamen kaybediyor, Doğu Karadeniz’e kadar kayacak olan yağmur diğer bölgelerde etkili olmayacak.

HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz ile Sakarya, Bilecik, Düzce, Ordu ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ise Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji’nin yayınladığı uyarıya göre rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı, Ege kıyıları ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden, Doğu Karadeniz kıyılarında ise batı ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Manisa çevreleri ile İzmir’in kuzeydoğu kesimleri ve Kütahya’nın batı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 33°C

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 34°C

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Exit mobile version