Gündem

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! 20 Ocak İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 20 Ocak 2020 Ege Bölgesi için son dakika verileri paylaşıldı.Hava durumuna ilişkin verilere göre, bölgede hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde ikamet edenlerin veya bu illeri ziyaret edenlerin hafif kar yağışına karşı önlem alması gerekiyor. Sıklıkla hava durumunu araştıran yola çıkacak vatandaşların “bugün hava nasıl sorusunun” cevabı Müdürlük tarafından son dakika uyarısı şeklinde verildi. Vatandaşların bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yaşanacak buzlanma ve don olayına dikkat etmesi gerekiyor.İzmir, Denizli, Manisa ve Aydın’da havanın parçalı bulutlu olacağı öngörülürken Kütahya’da çok bulutlu olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklığı, 1-2 derece azalacak.

Rüzgar, Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esecek.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre, yurt geneli hava parçalı bulutlu genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın kuzeyli yönlerden Marmara’nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Ege bölgesinde hava, bölge geneli parçalı, kuzeyi çok bulutlu, Çanakkale ve Balıkesir’in kuzeyi yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadiseleri görülecek.

A.KARAHİSAR °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

DENİZLİ °C, 6°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 10°C

Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 8°C

Parçalı bulutlu

AYDIN °C, 12°C

Parçalı Bulutlu

UŞAK °C, 4°C

Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, -1°C

Çok Bulutlu

Bir yanıt yazın