Meteoroloji Gün Verdi! Sıcaklıklar Düşecek Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklığın düşeceği belirtildi. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde özellikle İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz’de 4 ila 8 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Karla Karışık Yağmur Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Kütahya, Gümüşhane ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Uyardı

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı! Yapılan uyarıda “Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C17°C

Az bulutlu

MANİSA °C14°C

Parçalı ve az bulutlu

A.KARAHİSAR °C10°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C16°C

Parçalı ve az bulutlu

Ege Denizi’nde Hava Nasıl Olacak?

Parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, akşamdan itibaren güneyi 7; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m; Görüş: İyi.

Exit mobile version