Meteoroloji kar uyarısında bulundu: 1987’den bu yana en güçlü yağış geliyor, buzlanmalara karşı dikkat…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 7 Mart Pazartesi günü hava durumu raporunu yayımladı. MGM tarafından yayımlanan hava durumu raporuna göre ülke genelinde mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta içinde önemli ve hissedilir derecede azalacak ve iç kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı etkisini gösterecek. MGM tarafından duyurulan son hava durumu tahminlerine göre 10 Mart Perşembe günü İstanbul’da kar yağışı olması beklenirken, hava sıcaklığının da 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Mart haftasına dair hava durumu raporunu yayımlandı. MGM, birçok ilimizde dikkate alınması gereken kritik uyarılarda bulundu. MGM hava durumu tahminlerine göre yeni hafta yağışlı bir hava ile başlarken hafta içinde hava sıcaklıkları da hissedilir derecede adım adım düşüş yaşayacak. Haftanın son günlerinde ise Türkiye genelinde birçok ilde kar etkisini gösterecek. Elde edilen bilgilere göre Mart soğukları yurdun genelinde birçok bölgede etkili olacak. MGM tahminlerine göre soğuk havalar bugün itibariyle etkisini göstermeye başlayacak ve gelecek olan yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları da düşecek.

Buzlanma ve Don Olaylarına Karşı Uyarı

MGM tarafından yayımlanan son hava durumu raporuna göre; Ege (Afyonkarahisar hariç), Marmara, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney kesimleri, Doğu Karadeniz’in doğu kesimler ile birlikte Ankara, Eskişehir ve Düzce çevrelerinde yağış etkili olacak. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecelerde düşmesi ile beraber kıyı kesimlerde Çarşamba günü yağmur, iç kesimlerde ise yer yer kar yağışı görülecek. Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak olacağı ifade edilirken; Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı olması bekleniyor. MGM tarafından gelen uyarılarda, sabah ve gece saatlerinde doğu ve iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülebileceği belirtildi.

Exit mobile version