Gündem

Meteoroloji Uyardı! Kış Kapıda! Sağanak Yağışlar ve Lodos Devam Edecek

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı son tahminlere göre; Ege, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yağmurlu, Akdeniz Bölgesinde ise gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Marmara Bölgesi’nde sabah saatlerinde etkili olması beklenen yağışların öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde akşam saatlerinde yağmurun etkisini arttırması ön görülüyor. Lodos ve beraberinde toz taşınımı, yurdun iç bölgelerinde etkisini hissettirecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminlerini Paylaştı

Uzmanların yaptığı değerlendirmeler neticesinde, yurdun batı bölgelerinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerinde ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini tahmin ediliyor.

Yurdun genelinde hava parçalı ve parçalı çok bulutlu. Doğu Anadolu Bölgesi dışında kalan bölgeler için ise gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Batı Karedeniz ve iç kesimlerinde, Ankara’nın kuzey ve batısında, Antalya ve Isparta’nın iç kesimlerinde, Doğu Anadolu ve batısında, Gümüşhane ve Giresun’un tamamında kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. Yurdun güneyinde ve iç bölgelerinde ise toz taşınımı riski devam ediyor.

Kuvvetli Rüzgarlar Etkili Olacak

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı tahminlere göre sağanak yağışlarla birlikte kuvvetli rüzgarlarında bazı bölgelerde etkili olması bekleniyor. Genel olarak Marmara ve Ege bölgelerinde kuzey yönünden hafif ve orta şiddetli rüzgâr etkili olacak. Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinin bazı kesinlerinde ise güney yönünden kuvvetli rüzgarlar bazen de fırtına şeklinde rüzgâr olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde çığ tehlikesi var. Özellikle dik yamaçlar ve eğimli bölgelerde bulunan vatandaşların yaşanması muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbiri elden bırakmaması ve son derece dikkatli olması tavsiye edildi.

Çöl Tozu Etkisini Devam Ettiriyor

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Bölgesinde etkili olan, Afrika üzerinden yurda ulaşan çöl tozları bu kez de ülkemizin batı ve iç kesimlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Toz taşınımı riski olan bu bölgelerde, hava kalitesinde azalma ve etkili olan yağışlarla birlikte çamur şeklinde yağış olma ihtimali var.