Afyonkarahisar haberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriMuğla Haberleri

Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Sağanak Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuvvetli sağanaklar geliyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, yağışların Marmara bölge geneli, Kıyı Ege ile Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-80 kg/m²) olması beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli sağanak, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ile ilgili uyarılarda bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Adana, Mersin, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise; genellikle güney zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette gece saatlerinde Marmara’nın kuzey ve batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimleri ile Kütahya çevrelerinde yerel kuvvetli, Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C19°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C13°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C15°C

Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ °C18°C

Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

Ege Denizi’nde Hava Nasıl Olacak?

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6, güneyi güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, kuzeyi 2,5 m; Görüş: İyi.