Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Yağışlar Geliyor

Meteoroloji uyardı!  Çok şiddetli geliyor. Bugün bazı iller için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Yağış beklenen iller tek tek açıklandı. Öte yandan bugün bazı bölgelerde sıcaklık mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altında seyredecek.  Uzmanlardan sağanak yağışlara karşı uyarı geldi. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Sinop’un batısı, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kuzey ve iç kesimler çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Marmara’nın kuzeydoğusu Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Tokat ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun doğusunda rüzgarın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Kıyı Ege İçin Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

Kıyı Ege, İç Anadolu’nun doğusu, Marmara’nın Güneyi Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde rüzgarın yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz durumlarda dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Ulaşımda yaşanacak aksaklıklar ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi durumlara karşı karşı uzmanlar uyardı.

 

Exit mobile version