Meteoroloji Uyardı! Yeni Haftada Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuvvetli sağanaklar geliyor. Yayımlanan hava durumu raporuna göre, İç Ege, Marmara’nın doğusu ve İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz Bölgesi, Akdeniz’in doğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyı kesiminde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, güney kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise, kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı. Yapılan açıklamada, “Yağışların; Karadeniz Bölgesi kıyı kesiminde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Kütahya ile Manisa’nın kuzey çevrelerinin yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR 17°C25°C

Parçalı bulutlu

MUĞLA 8°C23°C

Parçalı bulutlu

A.KARAHİSAR 7°C18°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 11°C23°C

Parçalı bulutlu

Ege Denizi’nde Hava Nasıl Olacak?

Ege Denizi’nde hava parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

Exit mobile version