Gündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den 14 ile kritik uyarı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 14 il sarı kodla uyarıldı. Yarın sabah saatlerinde başlaması tahmin edilen kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar İstanbul’da da olmak üzere 14 ilde sürmesi bekleniyor. İzmir’de ise 4 gündür devam eden şiddetli yağışın salı günü kenti terk edeceği tahmin ediliyor.

SAĞANAK İZMİR’İ SALI GÜNÜ TERK EDİYOR

İzmir’de; pazartesi günü aralıklı sağanak yağmurlu, Salı gününden itibaren parçalı yer yer az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının en düşük salı ve çarşamba 10-12 derece, perşembe gününden itibaren 6-8 derece, en yüksek 15-17 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİ’NDE 6 İLE UYARI

Marmara Bölgesi’nde İstanbul (Anadolu yakası), Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecik ve Yalova için sel, su baskını ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.Meteoroloji, İstanbul dahil 14 ili sarı kodla uyardı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE 8 İLE UYARI

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Malatya, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Muş ve Bingöl’de gece yarısından itibaren kuvvetli yağış beklenirken Hakkari ve Şırnak’ta da yarın öğleden sonra yoğun kar yağışı hakim olacak.Meteoroloji, İstanbul dahil 14 ili sarı kodla uyardıMeteoroloji, İstanbul dahil 14 ili sarı kodla uyardı

SARI KOD NEDİR?

Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.