Meteoroloji’den 16 Mayıs hava durumu uyarısı: Kuvvetli yağış ve toz taşınımına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu uyarısı geldi. 16 Mayıs hava durumu raporu paylaşıldı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, bugün için birçok ile uyarı yapıldı. Kuvvetli yağış, toz taşınımı ve kar erimesi gibi meteorolojik uyarılar geldi. Buna göre, Ege Bölgesi’nde hava akşam saatlerinde Çanakkale’de ve Balıkesir çevrelerinde sağanak yağışlı geçecek. Öte yandan bölgede toz taşınımı da bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Yağışların, Doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMINA KARŞI DİKKAT!

Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAR ERİMESİ UYARISI

Van ve Hakkari illerimizin yüksek kesimlerinde bulunan kar örtüsünün üzerine gerçekleşen yağışlar ile Perşembe günü beklenen yeni yağışlar sebebi ile önümüzdeki bölgede kar erimesine bağlı meydana gelebilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinde Çanakkale’nin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde, zamanla bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 22°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 29°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu

UŞAK °C, 23°C
Parçalı bulutlu

İL İL UYARI YAPILDI

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Eskişehir ve Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara’nın batısı ve güneyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version