Meteorolojiden 21 ile sarı kodlu uyarı! Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Aralık 2023 Pazar gününe ait hava durumu raporunu yayımlayarak, 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Özellikle kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin edilmektedir. Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Kütahya, Hatay, Kayseri ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışlı bir hava beklenmektedir.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışlar, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar olarak kendini gösterecektir. Özellikle Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının genellikle değişmeyecek, ancak Karadeniz bölgesinde 3 ila 6 derece azalacağı öngörülmektedir. Rüzgarların genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden; Doğu Anadolu’nun doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi öngörülmektedir.

Meteoroloji, özellikle Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden; Doğu Anadolu’nun doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esen rüzgarlara karşı da vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

21 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 21 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

EGE Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 16°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

 

Exit mobile version