Meteoroloji’den Ege Bölgesi için son dakika uyarısı! Şiddetli geliyor

Bugün, Ege Bölgesi’nde hava nasıl olacak? İzmir’de yağmur bekleniyor mu? Ege Bölgesi’nde hangi illerde yağış görülecek? Sıcaklıklar düşecek mi? Sorularının yanıtları merak ediliyor. Meteoroloji verilerine göre, Ege Bölgesi’nde hava parçalı ve çok bulutlu olacak, bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer yoğun pus ve sis olması öngörülüyor. İşte 2 Ocak Salı hava durumunun detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Diyarbakır ve Erzurum çevrelerinde yağış bekleniyor. Bu yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Gece saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar görülebilir. Sabah saatlerinde Antalya’nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Marmara, iç ve doğu kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun pus ve sis olabilir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların sabah saatlerinde Antalya’nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı sel su baskını ulaşımda aksamalar gibi dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ege Bölgesi Hava Durumu (2 Ocak 2024)

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile bugün bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor.

Rüzgar

Kuzey ve kuzeydoğudan orta kuvvette esecek.

Aydın 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı,

Denizli 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İzmir 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Manisa 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Muğla 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı,

Uşak 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

 

Exit mobile version