Gündem

Meteoroloji’den Ege Bölgesi’ne kritik uyarı! 3 Mayıs Pazar hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Mayıs Pazar günü için hava durumu raporu yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi'ne sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Kütahya, Uşak, Muğla'da hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış var?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Mayıs Pazar günü için hava durumu verileri paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek. Güneşli havanın yerine sağanak yağışın almasıyla birlikte hava sıcaklığındaki düşüş hissedilecek.

Yağışların Ege Bölgesi’nde Manisa, İzmir, Aydın, Kütahya ve Uşak’ta kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İşte 3 Mayıs hava durumu…

Hava sıcaklığı bölge genelinde 3 ila 5 derece azalacak.

Rüzgar batı ve güneybatı, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde öğleden sonraki saatlerde batı kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, kuvvetli yağış esnasında yer yer kuvvetli olarak esecek.

EGE BÖLGESİ DİKKAT!

Yağışların Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli, Manisa il geneli, İzmir’in doğu ilçeleri ve Aydın il merkezi ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksama, yıldırım, yerel dolu yağışı v.b.) ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.

SAĞANAK YAĞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Giresun, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara’nın batısı (Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli), İç Ege (Manisa, İzmir ve Aydın’ın iç kesimleri, Kütahya ve Uşak) ile Isparta, Burdur çevreleri ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir ve Aydın’ın iç kesimleri ile Manisa, Kütahya ve Uşak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLİ °C, 21°C
Parçalı çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 23°C
Parçalı çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 23°C
Parçalı çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 19°C
Parçalı çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı