Meteoroloji’den Ege’ye flaş uyarı: İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Muğla…

Son dakika… Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 6 Mart hava durumu açıklaması yapıldı. Normalleşme adımları kapsamında bugün sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla plan yapacak vatandaşlar ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabını merak ediyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi‘nde bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapıldı. İzmir, Afyon ve Manisa‘nın sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan hava sıcaklığı bölge genelinde 2 ila 4 derece azalacak.

Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu; kuzey ve iç kesimler yağmurlu, güney ve kıyı kesimler sağanak yağışlı geçecek.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı çok bulutlu, kuzeyi ile Aydın çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde bu sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

DENİZLİ °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 16°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA °C, 15°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ( Muğla ve Denizli dışında), Karadeniz, Antalya, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın, Düzce, Rize çevreleri ile Kastamonu ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum, Ardahan, Muş, Bitlis çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Exit mobile version