Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Meteoroloji’den Ege’ye flaş uyarı: Saat verildi! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Afyon…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 29 Mart hava durumu raporu resmi internet sitesinden yayımlandı. Her sabaha evden çıkacak vatandaşlar tarafından hava durumu haberleri merakla araştırılıyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinde hava parçalı bulutlu geçerken, iç kesimlere ise sağanak yağış uyarısı yapıldı. İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Denizli

Perşembe günü ise yurdun büyük kısmı sağanak yağışın etkisine giriyor. İzmir’de çarşamba günü etkili olacak sağanak yağış perşembe günü kenti terk edecek. İstanbul’da ise sağanak yağış perşembe gününe kadar devam edecek. Bayburt, Ardahan ve Kars’ta karla karışık yağmur etkili olacak.

Perşembe günü yurdu etkisi altına alan sağanak yağış cuma günü Batı’da yerini güneşli havaya bırakıyor. Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bitlis, Ağrı, Kars ve Ardahan’da cuma günü kar yağışı etkili olacak

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey Ege’nin iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

İZMİR °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

ZİRAİ DON UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki hafta başına kadar tarımsal faaliyetlerin başladığı/devam ettiği Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun kuzeybatısının yüksekleri ve Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.