Meteoroloji’den Ege’ye kuvvetli yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 Ocak hava durumu raporu yayımlandı. Sabah evden iş için çıkacak vatandaşlar tarafından hava durumu verileri merakla araştırılıyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinde hava çok bulutlu zamanla parçalı bulutlu, İzmir ve Manisa ile Aydın’da öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar sabah ilk saatlerde kuvvetli olacak.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Sabah ilk saatlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kısa süreli fırtına ile beraber yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın sabah ilk saatlerde batı kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

MUĞLA’YA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Batı Akdeniz ile Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ’NE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege’nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-50 yer yer 75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 16°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

Exit mobile version