Meteoroloji’den Ege’ye sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Kasım hava durumu verileri yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi'nde sağanak yağış etkisini gösterecek. Bölgede yağışla birlikte hava da soğuyacak. Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Kasım hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde sağanak yağış etkisini gösterecek. Bölgede yağışla birlikte hava da soğuyacak. Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah ilk saatlerden itibaren Muğla’nın güney (Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Seydikemer), Antalya’nın batı (Kaş, Demre, Finike, Elmalı, Kumluca, Kemer) ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 EGE’YE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Muğla çevrelerinin ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla’nın güney ilçelerinde (Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Seydikemer) kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 15°C
Çok bulutlu, gece saatlerine kadar sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 12°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

MANİSA °C, 13°C
Çok bulutlu, gece saatlerine kadar sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 14°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Seydikemer ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Exit mobile version