Meteoroloji’den Ege’ye Uyarı: Kuvvetli Sağanak Gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ocak tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Ülke genelinde devam eden soğuk hava dalgası etkisini hala koruyacak.

Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sinop, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Manisa’nın güney kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Çığ Tehlikesi İçin Uyarı

Yağışların; gece saatlerinden sonra Aydın’ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgar’ın Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/ sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Özellikle gece saatlerinden sonra Aydın’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır uyarısında bulundu.

Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kıyıları ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Manisa’nın güney kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Aydın’ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C2°C

Az bulutlu gece saatlerinden sonra çok bulutlu

DENİZLİ °C7°C

Az bulutlu gece saatlerinden sonra çok bulutlu

İZMİR °C10°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

MUĞLA °C7°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

Exit mobile version