Meteoroloji’den hafta sonu hava durumu açıklaması: 18 Mayıs hava durumu raporu duyuruldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu duyurusu geldi. Hafta sonu için plan yapacak vatandaşlar tarafından hava durumu raporu merak ediliyor. Meteoroloji bölge bölge açıklama yaptı. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi’nde hava az bulutlu geçecek. Bölge genelinde toz taşınımı beklendiği bildirildi. Öte yandan yurdunda birçok ilinde de uyarı yapıldı.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU AÇIKLAMASI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Güney Doğu Anadolu’nun batısı ile Konya, Kahramanmaraş, Malatya ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

A.KARAHİSAR °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAR ERİMESİ UYARISI

Van ve Hakkari’nin yüksek kesimlerinde bulunan kar örtüsünün üzerine gerçekleşen yağışlar ile beklenen yeni yağışlar sebebiyle önümüzdeki günlerde bölgede kar erimesine bağlı meydana gelebilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Exit mobile version