Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Meteoroloji’den hava durumu açıklaması: İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak…

Son dakika… Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 4 Mart hava durumu açıklaması yapıldı. Sabah evden iş için çıkacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, yurdun bazı bölgelerinde hava sağanak yağışlı geçerken, Ege Bölgesi geneli az bulutlu geçecek. Öte yandan bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde sabah ve gece saatleri için sis ve pusa karşı uyarı yapıldı.

Ege Bölgesi’nde hava sıcaklığı yer yer 1 ila 3 derece artarak mevsim normallerinin yer yer 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 12°C
Az bulutlu

DENİZLİ °C, 18°C
Az bulutlu

İZMİR °C, 18°C
Az bulutlu

MANİSA °C, 18°C
Az bulutlu

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz geneli parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi, Trabzon, Rize, Hatay ve Şırnak çevreleri ile Artvin kıyılarının yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Hakkâri çevreleri ile Van’ın güney, Şırnak’ın doğu ilçelerinde yoğun (20-50 cm) kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.