Meteoroloji’den hava durumu açıklaması! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 16 Haziran hava durumu verileri paylaşıldı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken, yurdun bazı bölgelerine sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, bugün hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış var? İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından resmi internet sitesinde 16 Haziran hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji’den alınan verilere göre, Ege Bölgesi genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken, yurdun bazı bölgelerine sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Bölge geneli parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir`in kuzeyi kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette esecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya Kesimi, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile İstanbul Sakarya, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

Exit mobile version