İzmir Haberleri

Meteorolojiden İzmirlilere uyarı! Yarın gökyüzünden çamur yağacak

Meteoroloji uzmanları İzmirlileri uyardı. Yarın öğle saatlerinde etkisini gösterecek olan çamur yağışının özellikle kıyı kesimlerinde etkili olması bekleniyor.

İzmir’in yarın çamur yağışının etkisi altında olacağı açıklandı. Meteoroloji uzmanları kentin kıyı kesimlerinde beklenen yoğun yağışların özellikle trafik ve günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

Akşama kadar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre İzmir ve çevresinde yarın öğleden sonra başlaması beklenen yağışlar akşam saatlerine kadar etkili olacak. Ancak bu sefer yağışın normal bir yağmur olmayacağı belirtiliyor. Rüzgar ile taşınan kum parçalarının nem kütleleri ile birleşerek çamur haline gelmesi bekleniyor.

Çamur yağışı olarak adlandırılan bu hava olayı yağmur damlalarının toprak ve çamur parçacıklarıyla birleşerek zemini kirletebileceği bir durumu ifade ediyor. Bu nedenle özellikle evlerin ve araçların camlarında kötü görüntülerin oluşacağı düşünülüyor.

Evden maskesiz çıkmayın

Belediye yetkilileri vatandaşların tedbirli olmalarını ve çamur yağışı sırasında dikkatli davranmalarını öneriyor. Özellikle solunum yolu hastalığı olan kişilerin maske takmadan dışarı çıkmamaları gerektiği konusunda uyarı yapıldı. Çamur yağışının etkisini kaybetmesi ve hava koşullarının normale dönmesi için Perşembe günü bekleniyor.