Gündem

Meteoroloji’den o illere kritik uyarı! 19 Mayıs hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs hava durumu raporu yayımlandı. Yapılan tahminlere göre, Ege Bölgesi'nde hava sıcaklığı mervsim normallerinin üzerinde seyrececek. Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı. İşte, 19 Mayıs hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs hava durumu verileri paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi genelinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan hava sıcaklığı İzmir, Aydın ve Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Hava sıcaklığı güney kesimlerde mevsim normallerinin 9-10, kuzey kesimlerde 4-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar değişik yönlerden hafif, kuzey kesimlerde kuzeydoğudan orta kuvvette esecek.

SICAKLIK UYARISI

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin (İzmir, Aydın ve Manisa’da 9-10, Çanakkale ve Balıkesir’de 4-5 derece) üzerinde seyretmesi nedeniyle, kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklardan korunmak için sokağa çıkma yasağına riayet etmeleri önem arz etmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimler, İç Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın kuzey kesimleri ile Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ’NDE HAVA NASIL OLACAK?

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 38°C
Az bulutlu, öğleden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 35°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 39°C
Az bulutlu ve açık