Meteoroloji’den o illere sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 11 Ağustos hava durumu verileri resmi internet sitesinde yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi genelinde havanın açık geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki hangi illerde yağış var? İzmir'de hava nasıl olacak? İşte bugünkü hava durumu tahminleri! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 11 Ağustos hava durumu raporu resmi internet sitesinde yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre,  Ege Bölgesi genelinde havanın az bulutlu ve açık olarak geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

İzmir’de hava sıcaklığı 1-2 derece artacak. Rüzgar kuzey yönlerden orta kuvvette, kuzey kesimlerde zaman zaman kuvvetli esecek.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ordu, Tokat, Osmaniye, Hatay’ın kuzey ve kıyı kesimleri, Adana’nın iç kesimleri ve Toroslar mevkii, Kahramanmaraş’ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon’un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 mm), Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli (76-100 mm), Rize’nin Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçeleri ile Çarşamba akşam saatlerine kadar Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Trabzon’un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 mm), Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli (76-100 mm), Rize’nin Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçeleri ile Çarşamba akşam saatlerine kadar Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı, toprak kayması, heyelan ve trafikte aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İZMİR °C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

Exit mobile version