Gündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 14 Ağustos hava durumu verileri yayımlandı. Meteoroloji'den alınan verilere göre yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağışın hakim olması bekleniyor. Ege Bölgesi genelinde havanın açık geçeceği tahmin ediliyor. Peki, hangi illerde sağanak yağış var? İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 14 Ağustos hava durumu raporu paylaşıldı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün sabah saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun, öğle saatlerinden sonra Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

İzmir’de hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar kuzey yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimler kuvvetlice esecek.

KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Tokat, Artvin ile Van’ın doğusu ve Ağrı’nın güneyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Cuma) sabah saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun, öğle saatlerinden sonra Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bugün (Cuma) sabah saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun, öğle saatlerinden sonra Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 36°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 28°C
Az bulutlu

MANİSA °C, 36°C
Az bulutlu

MUĞLA °C, 37°C
Az bulutlu