Ege HaberleriGündem

Meteoroloji’den sağanak yağış ve rüzgar uyarısı! İşte, 22 Nisan hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 22 Nisan hava durumu raporu paylaşıldı. Meteoroloji, Ege Bölgesi'ne kritik uyarılarda bulundu. Alınan verilere göre, güneşli günler yerini sağanak ve rüzgarlı havaya bıraktı. Hava sıcaklığı bölge genelinde 4 dereceye kadar azalacak. İşte, 22 Nisan hava durumu verileri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 22 Nisan hava durumu verileri yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri kısa süreli,yerel hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığı ise orta ve güney kesimlerde 2 ila 4 dereceye kadar azalacak. Öte yandan Manisa ve İzmir’e rüzgar uyarısı yapıldı.

Rüzgar kuzey kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Balıkesir ile Çanakkale çevrelerinde, Manisa’nın kuzeybatısı ile İzmir’in kuzey ve kıyı kesimlerinde zaman zaman kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına hızında(50-70 km/sa) esecek.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ile Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DENİZLİ °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

İZMİR °C, 21°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

MANİSA °C, 20°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

MUĞLA °C, 22°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu