Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Meteoroloji’den sıcaklık uyarı! İzmir’de hava nasıl olacak? İşte 4 Temmuz hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 4 Temmuz hava durumu verileri resmi internet sitesinde yayımlandı. Temmuz ayının gelmesiyle birlikte Ege Bölgesi'nde kavurucu sıcaklar kendini gösterdi. Alınan verilere göre, bölge geneli az bulutlu ve açık geçecek. Ancak meteoroloji tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar ve çocuklar için kritik uyarı yapıldı. Peki, İzmir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 4 Temmuz hava durumu raporu paylaşıldı. Hafta sonunun gelmesiyle birlikte vatandaşlar hava durumu haberlerini merakla araştırıyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde kavurucu sıcaklar kendini gösterdi. Meteoroloji tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar ve çocuklar için kritik uyarı yapıldı.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatleri ve sonrasında bölgenin orta ve güneyinde batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek.

65 YAŞ ÜSTÜ VE ÇOCUKLAR İÇİN UYARI

Mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde görülecek sıcaklıklardan dolayı, sıcak havanın oluşturabileceği (güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı vb.) olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, 65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların dikkatli olmaları gerekmektedir.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Tokat ve Trabzon çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 36°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

UŞAK °C, 35°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu