Meteoroloji’den son dakika Ege Bölgesi hava durumu açıklaması!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 4 Şubat son dakika hava durumu verileri resmi internet sitesinde paylaşıldı. Vatandaşlar tarafından hava durumu raporu arama motorlarında merakla araştırılıyor. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi parçalı ve çok bulutlu geçecek. Ancak bölgenin kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölge çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Yağışlar, sabah saatlerinden itibaren güney kıyılarımızdan başlayarak, gün içinde İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde gece saatlerinden itiaren bölge genelinde görülecek.

Hava sıcaklığı Mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Rüzgar ise Güney yönlerden orta, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli (40-55 km /s) gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde fırtına şeklinde(50-70 km/s) esecek.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Manisa, Denizli, Uşak, Ankara, Çankırı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale’nin güneyi ve Balıkesir’in batısı ile sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Aydın, Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif yağmurlu

İZMİR °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 12°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

Aydın °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MANİSA °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

UŞAK °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu

KÜTAHYA °C, 13°C
Çok bulutlu

Exit mobile version