Gündem

Meteoroloji'den son dakika Ege hava durumu açıklaması! İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Son dakika Ege Bölgesi hava durumuMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 2 Ocak 2020 hava durumu raporu yayımlandı. Ege Bölgesi genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ancak Muğla çevresi sağanak yağışlı, Afyon ise hafif kar yağışlı geçecek. Peki, diğer illerde hava durumu nasıl olacak?

Ege Bölgesi’ne fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji, herhangi bir olumsuzluğa karşı vatandaşları uyardı. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Ege Denizinin kuzey ve orta bölümünde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, açıkları yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Rüzgarın kuzey ve kıyı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 1-3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Muğla, Antalya, Amasya, Tokat, Ağrı, Iğdır çevreleri ile bu sabah ilk saatlerde İç Anadolu’nun güney ve doğusu ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nu güneyi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Afyonkarahisar, Tokat, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı, bu sabah ilk saatler Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı

DENİZLİ °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

AYDIN °C, 11°C

Rüzgarlı

MUĞLA °C, 11°C

Sağanak yağışlı 

UŞAK °C, 2°C

Çok bulutlu

KÜTAHYA °C, 0°C

Çok bulutlu

Bir yanıt yazın