Gündem

Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması! 31 Aralık İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Son dakika Ege Bölgesi hava durumu açıklaması… 2019’un son günü vatandaşlar tarafından hava durumu merakla araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli çok bulutlu ve ilk saatlerde hafif yağmurlu geçecek, yağış bölgemizin kuzeyinde aralıklarla yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde gece ve yarın da devam edecek.

EGE’YE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Kuzey ve Orta Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın; Kuzey ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (60-75 km/s) yer yer kuvvetli fırtına (75-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman güney kesimlerde fırtına (40-75 km/s) ve kuzey kesimlerde kuvvetli fırtına (60-100 km/s) şeklinde esecek.

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-100 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR -1°C, 3°C

Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

DENİZLİ 3°C, 9°C

Çok bulutlu

İZMİR 7°C, 13°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı

MANİSA 6°C, 11°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

Bir yanıt yazın