Meteoroloji’den son dakika hava durumu açıklaması! İzmir’de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 23 Mayıs hava durumu verileri paylaşıldı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise geçtiğimiz haftaya göre düşecek. Peki, İzmir'de hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış var?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 23 Mayıs hava durumu raporu yayımlandı. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Marmara kıyıları yerel olarak hafif sağanak geçecek.

Ege’nin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise bölgemizin kuzeyinde kuzey ve doğu yönlerden, güneyinde kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esecek

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kırklareli, Tekirdağ, Isparta, Burdur, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Adana, Osmaniye, Hatay, Bingöl, Muş ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinin yükseklerinde (2000 m. ve üzeri rakım) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın öğle saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DENİZLİ °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

Exit mobile version