Gündem

Meteoroloji’den son dakika hava durumu uyarısı! 29 Aralık İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?

Son dakika hava durumu Meteoroloji tarafından alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi yağmurlu,yer yer karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı; güney ve doğu kesimleri gece saatlerinden itibaren yağmurlu ve yer yer karla karışık yağmurlu geçecek. 

Bölge genelinde ise hava sıcaklığında sert düşüş yaşanacak. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde kar yağışının etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esecek.

UYARI

Rüzgarın, Kuzey ve Orta Ege’de yarın (Pazar) kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. İlgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YURT GENELİNDE BAZI İLLERE KAR UYARISI

İç Anadolu’nun güneyi ile Akdeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde (1000 m. üzeri) kar şeklinde görülecek olan yağışların, zamanla etkisini artırarak Konya ve Karaman’ın güneyinde kuvvetli (10 ila 20 cm), yüksek kesimlerinde yoğun (20 ila 40 cm) olarak Pazartesi (30.12.2019) akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden başta Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Alacabel ve Sertavul geçitleri ile karayollarında yaşanabilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE’DE HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, Güney ve iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde kar şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

DENİZLİ °C, 8°C

Çok bulutlu, yağmurlu

İZMİR °C, 11 °C

Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 9°C

Çok bulutlu

AYDIN °C, 5°C

Hafif yağmurlu

MUĞLA °C, 5°C

Sağanak yağışlı

UŞAK °C, 3°C

Çok bulutlu

KÜTAHYA °C, 0°C

Hafif kar yağışlı

Bir yanıt yazın