Meteoroloji’den son dakika hava durumu uyarısı!

Son dakika hava durum haberi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 Nisan hava durumu verileri paylaşıldı. Meteoroloji açıklamasında, Ege Bölgesi'ne sağanak yağış uyarısı yaparken, hava sıcaklığına ilişkin de değerlendirmeleri duyurdu. İşte 5 Nisan Pazar hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 Nisan hava durumu verileri yayımlandı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek. Yağışların Balıkesir’in batı ilçeleri ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Bölge genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar kuzey ve kuzeydoğudoğu yönlerden orta kuvvette, Balıkesir’in kuzey ilçeleri ile Çanakkale çevrelerinde fırtına (50-70 km/sa) ve zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esecek.

FIRTINA UYARISI!

Ege Denizi’nde beklenen fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı başta denizcilerimiz olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Balıkesir’in batı ilçeleri ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara (ani sel taşkın ve su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Balıkesir’in kuzey ilçeleri ile Çanakkale çevrelerinde rüzgarın fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksama, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz ve Doğu Anadolu(Malatya hariç)ile Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul’un Avrupa Yakası ile Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli, Güney ve İç Ege’de yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Güney ve İç Ege’de yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 17°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 21°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 19°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 19°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

Exit mobile version