Meteoroloji’den Son Dakika Hava Durumu Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden uyarı geldi. Günlerce sürecek, Meteoroloji’den son dakika açıklaması! Uyarılar peş peşe geldi. Bugünden itibaren başlayarak perşembeye kadar etkili olacak. Hava durumunu gösteren harita paylaşıldı. Yeni sıcak hava dalgası geliyor. Sıcaklıklar 5-8 dereceye kadar artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son açıklamada  Bugün bazı bölgelerde sağanak beklenirken bazılarında ise çok yüksek sıcaklık etkili olacak.

Meteoroloji uyardı!  Çok şiddetli geliyor. Bugün bazı iller için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Yağış beklenen iller tek tek açıklandı. Öte yandan bugün bazı bölgelerde yeni sıcak hava dalgası etkili olacak. En yüksek sıcaklık haritası paylaşıldı. Sıcaklıkların 5 ila 8 derece artması bekleniyor. Uzmanlardan sıcak hava çarpmalarına karşı uyarı geldi. İşte bugün sağanak ve aşırı sıcak beklenen iller ise

Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu, Samsun’un doğusu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari ve Erzincan’ın kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum ile Van’ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin (5-8 derece) üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı Yapıldı

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Yağış Uyarısı Yapıldı

 Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum ile Van’ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani taşkın , sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ege Bölgesinde sıcaklıklar yükseliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu raporuna göre bugün Ege Bölgesinde hava nasıl olacak?

Ege bölgesinde hava bugün az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.
İZMİR °C, 39°C Az bulutlu açık, A.KARAHİSAR °C, 32°C Az bulutlu,  MANİSA °C, 42°C Az bulutlu ve açık, MUĞLA °C, 39°C Az bulutlu ve açık olacak.

Hava Sıcaklık Haritası Paylaşıldı

Meteoroloji’nin son hava durumu raporunda Marmara Bölgesi, Ege ve Akdeniz kıyılarına aşırı sıcak uyarısı yapıldı. Meteoroloji’nin sitesinde en yüksek sıcaklık değerlerini gösteren harita da paylaşıldı.
Exit mobile version